Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2002-xxii



Hennes giftighet är mördande, men vad gör det?
Det är ditt eget fel att hon är giftig.
Är hon en reptil, så är det du som har gjort henne till det.
Alla hennes destruktiva egenskaper är du själv ansvarig för,
ty det är du som med din kärlek har gjort henne sådan.
Det finns inga undanflykter.
Kärleken är ensam ansvarig,
och det är du som älskar – kvinnan är blott älskad.
Det är icke hennes plikt att älska men att vara älskad blott,
och hon kan blott den plikten sköta om du älskar henne.
Älska henne, och hon är en ängel och en ljuvlig slav
som i allt skall betjäna dig och älska dig.
Men om du föraktar henne skall hon bli en dödlig mara,
ty din kärlek endast gör att hon för ditt liv ej utgör en fara.




Fri vers av Aurelio
Läst 176 gånger
Publicerad 2007-03-01 19:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio