Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs denna text efter du läst dikten och svara mig ärligt.. Hur och varför lämnade maskarna äpplet från första början?


Jag vill beröra varje människas själ, prägla ögon med glädjetårar och läppar med lyckogropar...äsch


Äpplet kom att lämna trädet
och maskarna lämnade äpplet för gott
trädet står tomt utan fågeln
medan maskarna ligger i magen som katten har fått.
Fågeln är borta en tid sen
på jakt att slå rot
snopen blev den
när en solid gren satte sig emot.
Katten åt fågeln, hostade upp en fjäder
det var så det började när maskarna slog läger.
Äpplet faller inte långt från trädet
men åtminstone hårt
landade på katten och gjorde livet hans kort.

Maskarna kröp ur katten med nöd och näppe
och med häpnad fann de tillbaks till sitt kära, gamla äpple..




Fri vers av john ekström
Läst 674 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-03-03 16:30



Bookmark and Share


  Angela Hansson H
hahahah
2010-04-29

    rainbow
haha :) maskarna blev ju naturligtvis uppätna av fågeln. antagligen började frågeln äta på äpplet, fick i sig maskarna (som svaldes hela eftersom de överlevde, men fåglar brukar väl kanske inte tugga sin mat heller..) varpå fågeln blir uppäten av katten, som i sin tur blir knockad av äpplet när det föll till marken. circle of life, helt logiskt :)
2007-03-03
  > Nästa text
< Föregående

john ekström
john ekström