Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snödroppar och smältsnö

 

 

Nu blommar snödropparna i rabatten

och snögubbarna har nästan helt smält bort

grusvägen är en enda sörja

och allt det fula som gömt sig under snön

kommer åter fram

 

Det regn som faller är ett vårregn

och vinden blåser mild i träden

ska snart leta efter tussilago i diket

och kratta ihop vinterns nerblåsta pinnar

och göra en stor brasa av dem

 

Påskliljorna har tittat fram i rabatten

små små gröna skott i det gråbruna

i sandlådan finner jag en bortglömd spade

och det är dags att klippa äppelträdet

Jag inser att det är vår




Fri vers av Jojo
Läst 207 gånger
Publicerad 2007-03-08 11:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
mmmm...visst är det härligt med vår!:-)))
Väldiktat om den längtan...
2007-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo