Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Än en dag som seende kanske rätt vanligt? Men för en blind är den här dagen lite annorlunda än vad det är för en som ser.


BLUNDA ETT TAG SÅ DU FÅR VETA HUR DET ÄR ATT VARA BLIND

Kära dagbok

Än en dag som seende kanske rätt vanligt?
Men för en blind är den här dagen lite annorlunda än vad det är för
en som ser.
Har man någon gång blundat att ”sett” mörkret? Har man någon gång funderat att vilken tur att jag kan se.
Är detta något som är givet? Svaret är nog nej. Det kan drabba oss vem som helst både dig och mig.
En reflektion som någon men det som är givet är mycket svårare att förstå.
Tills man själv drabbas av det.
Jag håller med Taube i sin beskrivning ” Vem har sagt att just du ska ha hörsel eller syn och hör vågornas brus och kunna sjunga”?
Detta gäller inte bara blindhet utan allt det som vi kallar för det vanliga.
Kan man få vara ovanlig någon gång?

Mr G




Övriga genrer av Mr G
Läst 246 gånger
Publicerad 2007-03-08 18:06



Bookmark and Share


  Eline.P
Sitter rörd efter att ha läst din text. \"Det är en rasande tur att du lever min vän och kan valsa omkring uti Havanna\" . Denna Taubetext har varit och är fortfarande min överlevnadssång som har hjälp mig genom svår tid. Vet du...jag bokmärker denna också ;)
2007-03-09

    Maria Malm
Ja, det är mycket som man tar alldeles för givet. Tycker också om Taubes rad där. Man glömmer bort att vara tacksam för det man har och det man kan.
2007-03-08

  Sunlight
Just den strofen i Taubes visa har jag fastnat för, berör på djupet, tycker jag. Du vidgar perspektivet än mer, gillar starkt!
Bra skrivet!
2007-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G