Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT KORN AV SALT

ETT KORN AV SALT


Är det någon som ser mig i skuggan bakom allt
För den lilla pricken är jag av alla, ett korn av salt
Är inte alla kuggar lika viktiga för kugghjulet
Men för en del kommer de att bli förpassade till skjulet

Vi har inte tid med dig för tillfället
En beskrivning som är vanlig idag i samhället
Utan ställ dig i kön, vi ringer dig, ring inte oss
Detta gör att många känner sig som en bromskloss

Dem som inte har några armbågar kommer ingen vart
För här gäller det att synas nästan varje kvart
Får aldrig vi som står på pallissaderna något gott
Ni får plocka upp det som andra slänger i stort och smått

Men misströsta inte för säkert kommer du att få den där chansen
Lämmeltåget går och då blir du en del av svansen
Även om du står i skuggan kan du faktiskt bli en av de få
Som ser dina kvaliteer och som du är, även om du få stå på tå


Mr GRapenskog




Fri vers av Mr G
Läst 911 gånger
Publicerad 2007-09-04 15:49



Bookmark and Share


  Annmargreta
Fint skrivet!
2007-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G