Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en lycksökerskas vandring

i vinterdvalans dagsmörker
en rotlös lycksökerska vandrar
med kjolarna fladdrande i nordanvinden
lämnar labyrintens tveksamma spår i dikeskanten
som endast den seende famlar efter
läpparna formar en längtan
förfädrens kallelse bultar i hjärtat
och hon följer

i huvudet de mångas öden och lidanden
fastsydda av byarnas jordmor
i hopp om förlösning

borttappade är magins talande glasögon
och inget förljusnar längre en sökares dag

stegen bär henne
längre in i snödjupa skogen
och mot den besegrade viljan
finns ingen bot
och hon finner sig långt nere i vintermörka själen

i huden ingen kyla längre
och tårarna torkar ingen

snötäcket hyser mången sovande
i natt




Fri vers av sompio
Läst 679 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-03-09 02:07



Bookmark and Share


  mia.här å nu
en underbar läsning
jag är stum av beundran
2007-07-16

  Mikael Lövkvist
Jag är djupt berör av denna text, dess längtan, dess sorg, och dess gränslösa kärlek till dina förfäder och ditt folk.
2007-03-10

  Albert
det känns tungt här...
måste fundera på de här raderna:

\"förfädrens kallelse bultar i hjärtat
och hon följer\"

\"fastsydda\"

\"mot den besegrade viljan
finns ingen bot\"

\"hon finner sig långt nere i vintermörka själen\"

nä jag kan inte säga så mycket... hon går sakta... i dagsmörkret och söker, men sitter fast i så mycket, som hon ändå är hemma i, som är hon... men vill nån annanstans...

ja, ungefär så där, hon är ensam... jag känner igen mig i den här känslorna
fast det kanske inte stämmer med diktjaget, men jag blir i alla fall berörd
jag läser alltid dina texter mycket noga, de innehåller så mycket, det går inte att läsa dem fort och lätt, förutom den där om att se folk i ögonen, förstås, en av dina första här, den glömmer jag inte

det blir en massa femmor igen, förstås
Tack igen för en fin dikt! Albert
2007-03-09
  > Nästa text
< Föregående

sompio
sompio