Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Was it even worth it? Was there all that much to gain? Well we knew we'd miss the boat, And we'd already missed the plane. We didn't read the invite We just dance at our wake. All our favorites were playin' so we could shake, we could sha


Bang bang bang & lite pang lite boom.

Bang bang bang också suset mellan
revbenen visslandet från
jetmotorerna & molnens leenden solens
förbannelser flygvärdinnans snäva
kjol & tajta hår en
drink i min hand gitarrer i
öronen och rosa
piller dimmor och
lite

lite likgiltighet mellan fingarna, mellan
molnen och

evigheten &

sen

sen smäller det sen brister det det
låter bang bang bang & lite
pang lite boom det är
gin utan tonic det är nån annans gin med
vatten för tonicen är slut det är
cigarettrök och motorvägar polis-
bilar och heta 16-åringar är
bröst och
höga hippiekids är
mile after mile after
lite dricks i fickan lite cash för
dagen du vet
hatet du föraktar och ett fösök att
älska världen som du
älskar rockers du vet den kanske är
ful kanske är sliten lite
bakis ganska grå och du är
nykter men den är het het
het under solen och
kemikalierna i vårt
ungdomsblod det är att tycka livet är
ganska hot i

sin tanktop och sina
sneakers det är

lusten och vinet är
viljan att stiga upp morgonen efter med
livet som
en ung man med en
ung mans kropp en
ung mans ögon & axlar &
bröstkorg en

ung man med en gammal mans känsla
av att aldrig veta
tillräckligt

aldrig

tappa bort lusten

bland hagelstormarna &
morgonkylan det

är att vilja ha det
man skulle kunna få bara
för att man vet att
man skulle kunna få det fast man

inte borde

vilja ha det fast
det vill man, det

är att drömma om James Dean & sen fatta att man
drömmer om livet &
om dagarna &

lusten som en
drog man inte skäms över.






Fri vers av Dorothy Lux
Läst 602 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-04-06 05:54



Bookmark and Share


  Rasmus Canbäck
tänker lite på Bob Hanssons formlueringar då jag läser dikten, nog så bra det kan bli! Applåd!
2007-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Dorothy Lux
Dorothy Lux