Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi är alla som röet i en stormvind. Vi lägger oss ned i motgång, men vägrar besegras. När lyckan kommer åter reser vi stolt våra vackra kroppar. Eller med andra ord: det är bara att bryta ihop och komma igen.


Regnbågens skatt

Skimrande ögonblick av sandprydda dyner.
Havets vågor krossas mot piren.
En osynlig vinge ligger bruten i viken.
Tårar droppar under bryggan.

Vinkar åt dig i döda vinkeln.
Du vägrar vända dig om.
Med blicken fäst på en svart fågel.
Saknar förmågan att inse allvaret.

På ankeln märkt RQ5.
Fotspår i underligt mönster.
Naglar som skrapas mot solvarm sten.
Förtvivlan rispar hjärtats skal.

Vinden piskande mot den nakna huden.
Glödlampans trådar har slocknat.
Inuti musslor döljer sig pärlor.
Dumt att ens försöka?

Efter regn kommer solsken.
Bakom åsen sluttar marken.
Läs mellan raderna.
Du är regnbågens skatt.




Fri vers av niffe
Läst 173 gånger
Publicerad 2007-03-15 09:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

niffe
niffe