Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våren

 

Sakta sakta nalkas våren

rör vid själens ensamhet

väcker hjärtats frusna drömmar

i en doft av sinnlighet

 

Hör hur vindarna de nynna

på en vacker melodi

lyss till bäckarna som porla

i en ljuvlig harmoni

 

Se hur livet äntligt vaknar

se på lilja och viol

hur de lyfta sina hyllen

upp mot himlens varma sol

 

Sakta sakta nalkas våren

rör vid själens sorgsenhet

väcker hjärtats frusna drömmar

i en doft av sinnlighet

 

Bs-07

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 511 gånger
Publicerad 2007-03-16 13:56



Bookmark and Share


  Szelest
Så vacker... Ja, det vill man vara med om
2007-04-02

    Erika H
ja! sinnligheten väcks upp och börjar sakta flöda
med det grönskande livet som återkommer
och alla nya varelser som föds
sinnligheten i vacker komposition, hyllning till livet under sol och måne
vackert Bodil
2007-03-19

  devilsangel
Tycker dina texter ibland påminner lite om Karin Boye, lite gammaldags känsla över stilen. Det är en komplimang, för hon var en av de största poeterna och hon lever kvar, och har berört så många....som du...
2007-03-17

  Lilla My* VIP
Sakta sakta sveps man med i din vårligt längtande hyllning till vårs ankomst...o nu siktar...siktar jag den genom dina vackra ord*
2007-03-17

  "Silver" VIP
Dikt full av livsglädje som går fint i ton med den klarblå himlen utanför fönstret.
2007-03-17

  Thommy
Jag har verkligen saknat alla de färger och dofter du nämner, nu både ser och känner jag lukten av dom.

Tack!
2007-03-16

  Eline.P
En alldeles ljuvlig vårhyllning - väcker längtan till ljuset, grönskan och dofterna.
2007-03-16

  Madjori
Oj, oj, ....här flyter texten som en yster vårbäck...helt underbar!!!!
2007-03-16

    crapcat
Underbar dikt! Ger mig verkligen vårkänsla.

\"Liljan lyfter på sin mantel

kikar upp mot himlens sol\"

Brabrabra!
2007-03-16

    sister band-aid knees
välskrivet! jättebra. :)
2007-03-16

    eva m h
Vackert uppvaknande!
2007-03-16

  Daniel_78 VIP
jag får lite vibbar av elsa beskow
bra betyg dvs
2007-03-16

    Syrak
Vår känslan börjar infinna sig....Hräligt
2007-03-16

  Lena K Nilsson VIP
Mycket vackert om våren!
2007-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg