Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tonårs bekymmer


Tonårs tårar titt som tätt
tonårs tårar trillar lätt

bekymmer med kärlek och med svek
borta är barndomens oskyldiga lek

Ensam i världen som ingen förstår
hormoner i kroppen som lämmnar spår

svallnigar i humör och acnebesvär
ringar i öron och navel man bär

försöker att hitta sin identitet i bland fler
provar det förbjudna som smakar allt mer
spränga alla gränser som föräldrar har satt
kommer inte hem blir borta varje natt

oroliga föräldrar fruktar varje fest
där den som alltid vinner är den som druckit mest
ser sina barn som de aldrig vart förut
komma vinglandes tillbaka när partyt tagit slut

ja tonårs tårar trillar tätt

men är naturligt på nått sätt!






Fri vers av Manuela
Läst 679 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-18 21:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du får verkligen ursäkta om jag småskrattar lite nu, men jag känner bara alltför väl igen mig...(*ler*).
2007-11-20

  Bodil Sandberg
Dikten har en vemodets klang...en en sorgelig ton men är också mycket mycket träffande och berörande!!!!
2007-03-19

  KonstigaKatter
O ja... och det är framför mig!!! Usch... farar för det. Mycket fin dikt om föräldrars närvarande, om deras oro samt förståelse samt ja, tonårs bekymmer. Gillar den mycket.
2007-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Manuela

Mina favoriter
De ger varandra