Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs förra sommarn efter ett nattbad i sjön Trekanten vid Liljeholmens tunnelbana och mina kläder höll på att bli stulna.


Nattbad

Det är så varmt
att man kan
bada om nätterna
i den lilla sjön
vid Liljeholmen

bara kasta sig i
direkt från gångvägen
och simma ut
genom det ljumma vattnet
till mitten av sjön

och där stilla flyta fram
helt obemärkt
med fönstren från hyreshusen vid Nybohov
och bilarna från Essingeleden
ovanför

och känna att världen
fortfarande kan vara
lika magisk
som när man var barn

sen är det bara att hoppas
att ingen hemlös nattvandrare
lagt beslag på kläderna
när man kommer upp




Fri vers av Rickard
Läst 274 gånger
Publicerad 2007-03-20 23:18



Bookmark and Share


    sunnanvind
Härlig berättelse om att bara vara...göra lite som man vill!
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Rickard
Rickard