Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mr G söker lyckan på hotell Temperance i Hudiksvall

 

G log lyckligt

under brättet på sin rutiga hatt

och lät fingrarna löpa längs halsen

på sin elektriska kontrabas

med strängarna

vibrerande

i oss

 

Han ropade upp oss på scenen

i tur och ordning

och vi gjorde vad vi kunde

för att göra honom lycklig

och musiken och sången

fick hans stora hjärta att

växa sig ännu större

och gjorde alla lyckliga

 

Senare på kvällen

när Sam Rocket

och hans förrymda fångar

förvandlat oss till

en flock herrelösa hundar

med febriga blickar

kunde man se G

med armarna i vädret

och slipsen löst hängande om halsen

i en majestätisk dans

 

Och kören av kvinnor sjöng:

Mr G, Mr G ... Mr G

Mr G, Mr G ... Mr G

...

 

Och när musiken till sist

tvingats till tystnad

och alla stod kvar runt scenen

med flämtande tungor

slog G kärleksfullt armarna

om sin Kvinna och ropade:

Nu fortsätter vi hela natten

hemma hos oss!

 

Och jag sa till mannen med

Dali-mustascherna:

Jag vet inte vad det är med mig

men jag tror jag börjar hitta hem,

och sen lösgjorde jag mig

från den upprymda flocken

och smet bort till hotellrummet

och smög ner bakom en sovande U

(tyst för att inte väcka Sonja)

och höll henne länge i mina armar

tills jag somnade

med lyckans strängar

vibrerande

i mig

 

 

 

 




Fri vers av Rickard
Läst 495 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-14 20:42



Bookmark and Share


  Della K
"med strängarna

vibrerande

i oss"

Mmmm... så känns den... den nervkittlande musiken.

Jätte fint.
2008-07-24

  Vind
Sköna bilder från \"kvarglömd\" stad... och det känns som jag missat något; en kväll med Mr G på scen. Gillar atmosfären du bygger upp.. och språket. Fint som snus.
2007-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Rickard
Rickard