Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En människa är varken god eller ond


En människa ställde sig över fallna änglar

Han var inte menad här på jorden
så han stod vid himmlavalvets port

Fallna änglar som förbrukat sin chans
Drog i hans fötter och ben!
med löften om pengar och makt..

Då sträckte en av guds vackraste änglar ut sin hand
Med löfte om tilltro och evig kärlek

han sträcktes mellan det goda och onda
Hängde över helvetets gap
men den vackra änglen ville inte släppa taget

Dag efter dag natt efter natt fastnade han i velandets fälla




Fri vers av romani princess
Läst 464 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2007-03-21 17:40



Bookmark and Share


  Effell
Väldigt bra. Det beskrivna vacklandet är nog igenkännligt för var och en som slits mellan lust och samvete. Och de religiösa tonerna ger texten en mäktighet.
2007-09-30

  Mattias Josephson
Klockren beskrivning av den inre kampen. Jag skulle dock titulerat \"En människa är både god och ond\". Applåd!
2007-09-30

  To
Den här tyckte jag var väldigt, väldigt vackert skriven. Kan föreställa mig att jag ibland är den där människan i berättesen. Drömmar om att ha pengar för att kunna göra saker man vill och makt för att kontrollera sitt eget liv.
2007-09-30

  Starfish-Aura
Supervacker tjejen....
val vi gör varje dag höjda till skyarna.
poetiskt
//Mjao
2007-04-04

  Håkan Tendell
Träffande beskrivning!
2007-03-21

  Sanchez VIP
Jag gillar budskapet i denna dikt.
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående

romani princess