Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

the quest for the holy varmkrov-boogie

ensam vid ett rangligt kafébord
slog hon plötsligt upp sina blåa ögon
fick syn på luften
mellan sig själv och
korvgubben på andra sidan torget.

hur den var
förpestad
av ett femtiotal
smutsiga
liv.

Hon låtsades gå omvägar runt dem
medan hon sprang raka vägen dit.


Blåslagen ögnade hon igenom plötsligheten
i det hon var på väg att företa sig,

vågade
för ett ögonblick lita på
sin första instinkt,
och huffade och puffade och
smockade korvgubben bortbortbort.

Nu var den hennes, korven.
Och brödet och all ketchup och senap
hon någonsin kunnat drömma om.

Och bostongurkan,
bostongurkan.

Men vad var det nu
hon skulle ha
allt detta till?




Fri vers av pladask
Läst 347 gånger
Publicerad 2007-03-21 23:16



Bookmark and Share


  glittertindra
Du skapar en bild, flera bilder som sedan avslutas på ett oväntat sätt... men man följer med hela tiden... :) gillar
2007-03-29

  SusanneStrömstedt
Kul! ;)
2007-03-22

  Sanchez VIP
och bostongurkan...

hehehehe, denna ar rolig men ändå inte helt intetsägande och rubriken är väldigt Indiana Jones
2007-03-22

    Ling
Mycket speciell dikt, men helt klart läsvärd! Tack :)
2007-03-22
  > Nästa text
< Föregående

pladask