Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med masha


för mycket verklighet




vi gick för långt
ett steg för snabbt
för många gånger om,
som förklarade mord
eller maskerade klarheter,
markerade förklaringar
oförmögna att täcka
tankarna som
tickar som
tidsinställda bomber
redo att spränga oss

i ännu fler bitar

(slänga oss försiktigt
i varandras armar)

någon försöker förklara,
prata långsamt så du kan
avsluta orden
ge dom meningar att
höra ihop med,
en teoretisk väg,
som vi alltid varit:

opraktiska, otympliga ord
i något brev, i någons mun
som aldrig blir mer
än politik och
ouppfyllda vallöften

jag borde ta ditt parti,
höja rösten
och krossa valurnorna
så att askan sprider sig för vinden

demokratin är död
jag bestämmer:

vi ska leva för alltid


oförklarade


för världen är för stor
vi blir aldrig mer än
på gränsen till en dröm

dina ord i min mun
din mun i

s l o w m o t i o n

och jag ser
hur mycket du egentligen säger
som jag aldrig annars hinner uppfatta

men det går för långsamt,
blir för verkligt, nästan
förverkligat

så jag avslutar orden
i din mun

med min




Fri vers av pladask
Läst 473 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-08 16:15



Bookmark and Share


  masha
vilket mästerverk!! :)
2009-03-30

  Tina Q
Det här tycker jag var imponerande bra! Fyndigt ordbrukande!
2009-03-10

  thyra
Underbar text och förvånande avslut! Finemang!
2009-03-08
  > Nästa text
< Föregående

pladask