Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland blir jag trött på den väg världen har tagit...


Barnvisor av idag

Mors lille Olle i skogen gick
Nu är han ute och skjuter prick

Blåsippan ute i backarna står
Ett gäng med ligister en medmänska slår

Prästens lilla kråka
Går ut på stan att bråka

Bä bä lilla vita lamm
Se hur stridsvagnen drar fram

Ekorr’n satt i granen
Hör nu bombarplanen

Byssan lull koka kitteln full
Blodet rinner ur människors hull

Sov du lilla videung
När sorg och smärta blir för tung

Blinka lilla stjärna där
Långt till fred på jorden är




Fri vers av Lillasyster F
Läst 448 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-22 14:15



Bookmark and Share


  Tärningen är kastad
Här vill jag bara säga, BRAVO!
En tänkvärd text som faktiskt säger precis som det är.
2007-08-27

  fragments
Det hemska är att detta är sanningen, men det är superbra skrivet!
Själv är jag inte alls på att rimma, men du får alltid ihop dina texter så perfekt, fortsätt skriva så ska jag fortsätta läsa.
2007-04-07

    Bodil Sandberg
Jag finner mig bra i din dikt för den liksom talar även för mig...som jag skulle vilja säga men inte finner ord...
2007-04-04

  "Silver" VIP
Tragisk med dessa kontraster!
Ännu en originell idé till text.
Sorglig och bra skriven!
2007-03-23

  Thommy
Det där var nya versioner jag aldrig sett, så gick dom inte när jag var barn, ibland blir man bara för trött.
2007-03-22

    Maria Malm
Ja man kan undra...
2007-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Lillasyster F
Lillasyster F