Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fråga mig ej, varför mitt öga glöder!

Fråga mig ej, varför mitt öga glöder
och strålar radioaktivitet mot ett gulstjärneblått söder
med aggressioner från statarhusens källare
och ord som enda blankvapen och smällare!

Ur folkets fatabur, en lavett för de svåra åren på kostymfransosens kind
och för att alla streber40talister en blodröd eldig vänstervind.
Det är innehållet i mitt paket, utan snören.
Det här är en visa från alla dom utan miljoner och ören.

Fråga mig ej, varför mitt öra susar
och varför norrlandsälvar klara far och obehindrat rusar
det är en självklarhet forfarande i dessa kvarter
att tala egna språk och resa egna banér!

Ur folkets fatabur, en örfil för alla förgångna oförätter
och alla gråtande och blödande och uppgivna nätter.
Det är minnet som svider, vårt i ditt skinn.
Och må alla le i mjugg när brandkåren inte släcker utan ropar: brinn!




Fri vers av Janjohan
Läst 561 gånger
Publicerad 2007-03-23 20:08



Bookmark and Share


    Ti-elina
Det var en stark text som flyter fram från första raden till den sista.
Underbart! Applåderar!
2007-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan