Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Du må driva ut naturen med hötjuga, den kommer dock åter; naturen tar alltid ut sin rätt"- Horatius


Stadsljus


Det är inte fågelsång som hörs i bakrunden,
utan bullrandet från bilar på en asfalterad väg.

Och det är inte skogen man flyr till
när man behöver vara ensam,
utan till köpcentret.

Och inte heller är det månsken som faller in på kudden,
utan ljuset från en gatulykta.



Välkommen till storstaden




Fri vers av Noyle
Läst 718 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-03-24 21:10



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
En verkligt fin dikt! Du har lyckats förena enkelhet och bildrikedom. Man gillar den omedelbart efter första genomläsningen. Jag lyfter på hatten och kysser på hand!
2007-05-24

    sister band-aid knees
så är det. bra formulering. :)
2007-04-13

  Hinata
Fin! Har läst den innan men tycker om den ändå! *Bokmärker*
2007-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Noyle