Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lite glåmig för att vara en vårsång, men ändå


Min kastrerade katt och Bukowski

Man vet att det är vår
när ens gamla, kastrerade katt
inte bara går ut för att pissa
utan för att vara ute
Själv har jag ingen som helst lust
att ens göra det
Om jag ändå kunde se mig i spegeln
och skratta åt eländet
Som Bukowski
Och sen sätta mig ner
och göra stor poesi av det
Men jag har helt enkelt inte
hans sublima förmåga
att ödelägga mitt liv
med stil
Inte ens en rejäl fylla
kan få mig på fötter längre
Och en ny förälskelse
är inte att tänka på
Gud förbjude!
Om man ändå kunde göra som katten:
ta det med ro




Fri vers av Rickard
Läst 381 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-26 21:29



Bookmark and Share


  ptr
Ligger mycket sanning i det här. Bra!
2012-03-31

    Ebbapunkt
Riktigt bra så ta det med ro,men visst kan man vara avundsjuk på katten ibland./Ebba
2007-04-05

    ej medlem längre
Denna fick mig att brista i ett stort leende!:-)))
Slutet är strålande! Början är kanonbra! och det mitt emellan duger hur bra som helst!!
2007-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Rickard
Rickard