Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mormor

 

 

Hon fnyste inte

som mamma

och talade om mitt bristande tålamod

 

Nej, hon lyssnade

när jag berättade om barnen

och sa att jag är duktig

som går från arbete till arbete

och nu till våren även trädgårdsarbete

 

Hon vet

och hon minns hur det var

och behöver inte se mig

som sin rival




Fri vers av Jojo
Läst 199 gånger
Publicerad 2007-03-29 08:32



Bookmark and Share


    Bim
Så sant.Som mormor gör man sig nästan bättre än som förälder.En fin mormorsdikt du skrivit.Hälsn.Bim
2007-03-29

  Eline.P
Oceaner av sanning i detta. Mödrar tenderar att uppfostra livet igenom, t.o.m sina medelålders barn. Jag tror det ligger nedärvt i generna.
2007-03-29

  Cris
Vad skönt med mormor. Ja, det är sannerligen arbete hela tiden...
2007-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo