Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vårdag i Paris


Tulpansäng

Jag kikar fram från
kamouflerade platanstammar
med välfrisserade kronor
Tulpansängen är bäddad
inför mina ögon
Vi är i närheten av Notre Dâme
Orgeltonerna seglar över Seine
Vilken idyll
Långt bort ligger förorterna
med de fula husen
Jag spanar förgäves efter
någort vackert
Här bor invandrarna från
Frankrikes forna kolonier
De, vars barn stör idyllen
Är det en miljö vi vill att
våra barn ska växa upp i
Bara andras barn
Skulle vi köpa en lägenhet
i ett sådant område




Fri vers av Ebbapunkt
Läst 517 gånger
Publicerad 2007-04-05 17:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ebbapunkt