Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i de höga husen


bussen blint bredvid
långsamt längs med järnvägsspåret

i de höga hala husen
i de gråa galna husen

den stora slutna bussen
röda försiktigt förbi

där någon drog en svart sopsäck
där någon över huvudet

de tunga tysta husen
följer farkosten i kurvan

ovetande halsdukarna runt trötta
halsarna genom fönstren

genom fönstren

där man flyr hals över
och går under

i de gråa grenslande höga husen
där någon föll famnlöst

utsikten vägen som slingrar
metodiskt monotont

man ser så långt
och så lite i de

gravallvarliga husen

där de bleka barnen
berättar

om någon som bara balkongräcket
baklänges svart

trettio trasiga våningar

längs de galet gråa husen
i de hisnande höga

längs med järnvägsspåret







Fri vers av baklänges
Läst 430 gånger
Publicerad 2007-04-05 18:01



Bookmark and Share


  Elin R
herre min je, så fint du skriver. det är snygga upprepningar, fast det ju inte riktig är upprepningar, det där med husen menar jag. du säger precis så mycket som behöver sägas.
2007-05-26

  K*
men vaf...**

har missat denna som ju är asabra!

hals över -- verkligen!
flowflow!

my god .. bilderna är verkligen fuktgrå

balkongräcket
baklänges
svart
trettio trasiga våningar..

du är så coolbra
2007-05-10

    ej medlem längre
du lämnar en så sjösjuk
känsla av närvaro i den
här.. jag kopplar genast
till min favorit-
manusförfattare
jim cartwright och hans
fantastiska pjäs \"the road\"
varenda mening här skulle
jag kunna citera som
ett särskillt smultron....
2007-04-06

    Bim
håller med Alfa,fastnade för rytmen,-sätt musik till! HälsnBim
2007-04-05

  alfa VIP
rytmen, mannen! rytmen!

för att sedan inte snacka om
innehållet. det metodiska,
på gränsen till det monotona
flytet. tycker väldigt bra om denna.

väldigt tack.
2007-04-05
  > Nästa text
< Föregående

baklänges
baklänges