Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

[Du förändras med årstiderna, vi lever på instabila sekunder]


jag är het lava
i din bröstkorg,
en supernova
bakom dina ögonlock

jag är ett halvt nikotinplåster
på ditt vintertrötta hjärta,

säger jag
och tror inte på mig själv

jag försöker bara samla tillräckligt mycket mod
för att våga vara svag
för att våga viska mot din halsgrop
att

vi kanske borde försöka älska oss själva,
bara litegrann åtminstonde
innan vi svetsar ihop våra drömmar
till någon typ av verklighet

jag försöker bara samla mod och förklara
att jag inte vill bli snöflingorna
som faller från dina sommargröna ögon
om nätterna då solen gått ner

*

så går det ett år eller tre
och man sitter barfota på en sten vid vattnet
med gamla 50-öringar i fickan
och tänker att
de duger väl åt gamla önskningar,
för av någon anledning
så slutar man aldrig riktigt hoppas

sen faller höstlöven
och man räknar alla minuter som gått,
alla sekunder man inte trodde skulle
räcka till eller vara starka nog,
instabila tvekande sekunder
som inte vågade
ta plats

man väntar på den första snön
och tänker att
du kanske har det bra
trots allt

*

en gång var jag
het lava i din bröstkorg,
en supernova bakom dina ögonlock,
ett halvt nikotinplåster
på ditt vintertrötta hjärta

men nu,
nu är jag inte mer än ett
döende minne
som ligger sönderslaget utanför
din vänstra kammare,
kippandes efter andan
med vetskapen att
jag aldrig vågade
knacka på




Fri vers av rainbow
Läst 809 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-06 16:54



Bookmark and Share


  osams
ojojoj jag får inte luft för hur bra det här var, miss your writing absolut!
2007-04-10

  Trubbel
ååh, vad vackert! sista stycket gör så ont... smärtsamt vackert. jag gillar alla dina ord, men allra finast tycker jag nog är:
\"jag försöker bara samla mod och förklara
att jag inte vill bli snöflingorna
som faller från dina sommargröna ögon
om nätterna då solen gått ner\"

det gäller att våga, att våga knacka på... och kasta sig in i någon annans liv... men hjälp vad svårt det är!

jag tror att det är bra att man aldrig slutar hoppas.. om man inte har några drömmar, så kan de inte slå in :)

sjukt bra text, som alltid :)
2007-04-10

  Jewel_x
Oj, vilken sammanhållning detta har, så vackert ihopsytt. Och jag känner igen mig så väl, och det gör ont, mer ont än vad jag egentligen vill erkänna för mig själv.
Underbart vännen, helt underbart.
2007-04-09

  Marlene Anna Linnéa
mm.. väldigt fint vännen. bra känsla, speciellt i början.

\"vi kanske borde försöka älska oss själva,
bara litegrann åtminstonde
innan vi svetsar ihop våra drömmar
till någon typ av verklighet\"

vackert slut.
2007-04-07

  Sanchez VIP
elegiskt vackert skrivet, fin flyt på dikten
2007-04-06

  Robert W
meditativt och mycket vackert.
jag gillar.
2007-04-06
  > Nästa text
< Föregående

rainbow