Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en smakupplevelse av livet


Tårar av Salt

varje natt har mina tårar sakta en tävling nerför kinderna till mina mungipor

jag får sakta smaken av salt i munnen

smaken känns igen , sorg det smakar sorg och saknad

ofta om nätterna när staden har somnat in

kommer smaken åter

sorgen smakar som ett kilo margarin ,en tjock & trög känsla på tungan.. som gör att man mår så illa av bara tanken på att svälja

smaken binder känslorna inom mig
känslorna som är samanflätade i flera år
och fler kommer att gå
men minnena gör sig alltid sig påminde som om det vore i går
att få uppleva samma tragik och trauma ..,natt in och natt ut
i flera år
tårarna bildar de rynkor i huden som senare ger vika för den flod som brister

en känsla av illamående.

en känsla av tomhet

som inte kan ersättas

en känsla av oförglömlig kärlek

en känsla av Vi

jag har besegrat

jag har besegrat många minnen

med detta minnet vill jag inte vinna över

jag vill minnas

men inte med samma smärta

jag vill känna livet i min mage igen.



skrivet till minne av mina barn som gick bort vid födseln.
Julia & sebastian - 31 Aug 2004.
Älskad och Alltid saknad.
Er Mamma







Fri vers av Maria Malmgren
Läst 695 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-10 15:43



Bookmark and Share


  Hinata
Underbar är ett för svagt ord för denna dikt...
2007-05-13

  Lill_poeten
Beklagar, din dikt gör ont i magen och margarin-liknelsen dröjer sig kvar och får mig att må riktigt illa, bra dikt, fomen skulle kunna vara enklare att läsa, men det är allt, Dikten är kanon, Keep on girl!
Hoppas att det snart kan kännas om att du kan leva med det, för komma över det kan man nog aldrig!
varma kramar!
2007-04-12

    Maria Malm
Beklagar verkligen det inträffade, fruktansvärt sorgligt. Jag har personligen inte upplevt den sorgen, men mig närstående har gjort det nyligen. Du beskriver sorgen väldigt bra. Hoppas att du får känna livet i din mage igen.
2007-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malmgren
Maria Malmgren