Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och någonstans bland alla papper i papperskorgen finns hans dröm

Han springer fast det gör ont
flyr undan från allt som jagar
för han vet att det hjälper.
Att fly från verkligheten,
gömma sig från monstren på bordet,
papper om pengar
papper om lån
och någonstans bland alla papper i papperskorgen finns hans dröm.
Den som ingen vet
den som ingen ser
för de ser bara pojken med leendet
och hålade fickor.
Fickor där pengarna rinner igenom
det finns inget sparkapital.

Han har lånat pengar pojken
-till allt och ingenting-
och allt är en sörja av papper
om betalningar
om ränta.
Han vägrar förstå,
han ser bara siffror att lägga ihop
i rader
miljontals
och
papprena växer på hög
vecka efter vecka.
Och pojken flyr från verkligheten.




Fri vers av Gone
Läst 234 gånger
Publicerad 2007-04-10 17:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gone