Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omänskliga rum

Jag kom till ett ställe
dit härdade män kommer
för att komma ut än hårdare
för att ansiktslösa människor
signaturer på papper
har bestämt
att dessa fyra väggar
ska lära mig någonting
på ett sätt
som de vet inte fungerar

Bottenkänningen
sitter säkert i de kala väggarna
och förlusten
ligger som en matta av garantisedlar
ett ställe
där man inte bör
yppa en enda svaghet
där valmöjligheten
reducerats till kol
slutgiltigt svart

Isolering
av min galenskap
för att skydda medborgare
med rättigheter
jag har endast skyldigheter
men gott om betong
att stånga pannan i

Fly känslorna eller dö
bristen på möjlighet
överflödet av omöjlighet
ger antivalet
bli herre över denna lilla del
av tillåtet liv
eller dö galen
gör kroppen till ett vapen
med hat som språk
och nävar till tunga
vässa sinnet
med en krigares nit
läs slåss läs
varje dag
skriv upp

Ge upp
all stimuli
som förgiftar hjärtat
med längtan
förbjud alla känslor
jag kan inte leva
i en cell,
i mitt hjärta
kan endast leva
i mitt sinne
i själen

Där ingen kan nå mig
inga paragrafer, inga domare
den enda friheten
är bortom kroppen
där ingen kan stänga mig inne
längre

Och om natten
umgås jag med Dem
de som tänkt och vågar berätta
berätta allt

I den nedsläckta stillheten
när vakarna sover
gör jag resor
långt långt bort
och Jag har varit
nästan överallt




Fri vers av Död Mans Hand
Läst 359 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-10 20:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Död  Mans  Hand
Död Mans Hand