Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fabrik


det här arbetet
med att fläta
ihop händer
det här tvinnandet
av koppartråd
att leda liv
genom munnar
det här ryktet
om ihoplutade
nackar som
en rast
de här liven
så ensamma
i arbetet
med att smälta ihop,
in, svindla sig
slingra sig
runt och ur
det här avvärjande
vinklandet
av händer







Fri vers av baklänges
Läst 536 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-10 20:52



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
Jag tolkar som jag vill och därmed ser jag en stor språkfabrik där vi går vilse i:

det här tvinnandet
av koppartråd
att leda liv
genom munnar

Men vad skall vi göra? Ja inte vet jag.
Stark känsla av fångenskap och på något sätt ett lurendrejeri jag inte vill vara med i, känner att jag är med i. Obehaglig och väldigt bra!
2007-05-27

  alfa VIP
det är fantastiskt
hur du genom beskrivningen
av lemmars enkla rörelser
får läsaren att brottas
med svåra känslor.

fantastiskt, helt enkelt.
tack!
2007-05-02

  K*
bildframkallaren du
mycket snygga rader

får en känsla av att vilja sträcka in handen
och ge något


ja, alla dessa vinklar
och vridningar vi alltid har

ur munnar från händer
människor som vrider och vänder
i fabriken

galet bra rubrik förresten
2007-04-11

  Rickard
Den var fin. människors längtan och rädsla speglade i händernas gester. som rastlöst och flitigt flätar samman på jakt efter närhet och kärlek, efter ro. som avvärjande drar sig tillbaka i besvikelse och rädsla. ett ständigt arbete under ytan. gesterna som avslöjar oss.
2007-04-10

  Christer Eriksson
jag tycker du är bra här, det är stilrent och snyggt och du med fina ord förklarar hur vi slickar oss fram i tillvaron, hur rädda vi är att inte bli älskade i det sociala spelet. livet. (som jag läser in alltså). en medalj till titeln också, detta lilla inledningsord \"fabrik\" är nog så viktigt..
2007-04-10

    ej medlem längre
en röd tråd här som smakar
metall och järn
blodet når inte riktigt ut
syresätter inte kroppen,
en mekanisk låst maskin

du låter händer och munnar stå
i ett särskillt uttrycksfullt
och sårbart fokus i dina
texter, och uppställningen
här med titeln i ett skitbra
format
2007-04-10
  > Nästa text
< Föregående

baklänges
baklänges