Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sveaism



Jag vill starta en ny ism
En typisk Sveaism
eller så kanske sado-masochism räcker mer än väl

Den ska vara för oss
galna
galningar i staden
som varken sväljer eller producerar skit men ändå vågar se
Nationalister med mindre register
som inberäknar ett mindre område än allt som kommer därtill

Stockholms fascination med inte nödvändigtvis fascism

Istället för ugglor i mossen ligger ungdomar på stål
Asfalt
eller någonstans vid Berns

Stockholms huliganer utan varesig våld eller lag
bara väldigt vassa tungor och konsten att ha rätt
(Retorik: Konsten att få andra att tycka som du)

Vi har Påvel, Cornelis och Zetterlund med oss
Vi har historiska sagor och legender bakom oss
Vi har kärlek, eld och styrka bubblande uti oss
och vad som än står i vår väg är framtiden framför oss

\"Vi hatar inte, vi älskar
Vi lyssnar inte, vi sjunger
Vi har inte betalt ett skit
Vi är Stockholms pärlor\"

Nationalism betyder sällan rasism
särskilt inte i vårt fall, nej vi vill frälsa fler
Guds lära? Ett liv lär mycket mer!
Sluta bara blunda och kom med oss som ser

Och vi behöver inte vara en och samma sort
som följer ett mönster någon påstår ska va rätt
för sånt är inte lätt och helt onödigt dessutom
Vi kan vara singular i ordet \"tillsammans\"
Om vissa vill va\' duktiga ska de få vara det
men säg en legend, det räcker med en,
som påstår att ingenting blev fel

Och tänk på de som vill backa några steg
och ta sin lilla tid
från sin lilla tid
i små underbara liv som blir kortare för varje glas

\"-Tycker du att graven är för djup?
Nå välan, så tag dig då en sup!\"

De har Bellman på sin sida
och mig
SKÅL!




Övriga genrer av Lana
Läst 435 gånger
Publicerad 2007-04-15 15:56



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
bokmärker förstås

ungdomens plikt är att revoltera
hur revolten skall se ut
ta sig uttryck, är ungdomligt val
sedan kommer nästa generation
att vilja rasera spåren av barrikader
bygga nya som på nytt
skall falla i onåd hos nya unga skaror

din text får fyra barrikader
2007-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Lana
Lana