Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en blandning av sött och salt



Jag känner mig sårad
Mycket sviken av dig Stockholm
Du lovade inte att vara säker eller lugn
men att stanna
vårt Stockholm

I varje bild vi ser av dig
ryms asfalt och gula kranar
Faller
Förtvinar
Rivs och skövlas bort
Du har blivit en pornografisk rubrik i något skvallerblad
Aftonblad
Naken och slagen
Den 6 december 1830 ska för alltid stå för skvaller, sex och grovt förtal
liksom den äldsta tidningen i historians stad

Innerstaden blir inre
Trängre
Närmre

Betongelefanten står numera inte själv
Lådor med fönster trängs med mästerverk
Förorterna når snart Tibro

Jag försöker i min enfald vinna till mig din respekt
Så Stilla

Stanna

Så länge färjan går varje sommar under samma sol
som desstuom alltid ska falla över de ojämna taken
så är du min första och största kärlek
och kanske min sista



Jag vill vakna med dig imorgon

Älskade stad




Fri vers av Lana
Läst 464 gånger
Publicerad 2007-03-09 22:50



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Rolig lek med gamla och ny bilder av staden - jag känner inte Stockholm, men anar väl att Lasse Berghagens bild inte är den enda.
2007-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Lana
Lana