Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Strävan efter trygghet är en oändlig kamp

Vinter frusen
Enda in i märgen
Hon försöker tina
Genom att försiktigt
Röra pojkens kropp

Han tvättade noga
Sina skyldiga fingrar
Innan han beslöt sig
För att lura flickan nära

Sakta och säkert
Söker hon den trygghet
Hon alltid strävat efter
Men aldrig kommer uppnå

Många andra står på kö
Men det är den vackra flickan
Men karvade armar
Han vill ha
Kanske för att hon är skyldig i dödens ögon

Hans leende
Är det bästa hon vet
Och hon torkar sorgen ifrån armarna
När han leende berättar om världens skönhet

I sagans värld
Vet han
Att han kan få henne att glömma verkligheten
Och bofasta sig på hans villkor

Han vill lura in henne i ett spel
Hon inte kan avsluta men livet kvar

Hon faller ifrån säkerheten
Och tar rotlöst fast i drömmarna
Han, hon, tillsammans.

---
Tron på kärleken
Var bara en fas
I det liv
Hon nu inte har kvar
Och inte saknar




Fri vers av Misantrop
Läst 378 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-15 16:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Misantrop