Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett expriment, jag är inne i en exprimentperiod nu, testar olika stilar och ord. Läs denna långsamt, och snälla kommentera.


Skuggan av flickan i fönstret


Och flickan sitter i fönstret och blir betraktad
som hon valde att bli betraktad,
som ett sagoväsen, en myt,
som flickan i fönstret som killarna aldrig kan nå.

Visst lämnas hon kvar i minnet.
Kanske är hon bara en skugga,
men hon gör avtryck.


För hon är flickan som ingen når,
flickan som ska sitta i fönstret och bli betraktad.


Och killarna sträcker upp sina händer,
för att försöka tag i en liten snutt
av hennes luftiga klänning,
så att de kan säga att de har varit där.


Där, hos flickan i fönstret,
flickan som ingen når,
inte ens med stege.
Inte ens med lyftkran.
Inte ens om vinden skulle ta tag i dem
och lyfta upp dem skulle de nå.


Ouppnåerlig, fönstret sitter för högt
men det är inte själva problemet.


För flickan kan bara bli nådd
om hon tar av sig sina mystiska mask
och kommer ner på jorden.


(Bara öppna fönstret och hoppa.)




Fri vers av Noyle
Läst 488 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-04-19 09:39



Bookmark and Share


  ettjag
woho, vilket lyckat experiment må jag säga!
2007-07-12

    Livia.W
DU ÄR SÅ BRAAAAAAAAAA!!!
Du skriver...och jag läser...jag skriver en kommentar...som lyder såhär: JAG KAN ITE FATTA HUR DU GÖR!
Jag vill kunna skriva sååååå!!!!
Det är perfekt in i minsta detalj, och på tal om detaljer så...jag vet inte! Men denna texten är defenitivt värd att läsa, mer än VÄRD att läsa, den bara MÅSTE läsas! APPLÅD!
2007-06-07

  *Camilla*
Underbart bra
känner igen mig på något sätt
inte att alla vill ha mig
men...som om flickan vore jag

vackert!
2007-04-24

    3_miles_high
Super! Extremt bra! Applåd!
2007-04-22

  Hinata
Jätte bra! inte konstigt att du har fått så många applåder!
2007-04-22

    sister band-aid knees
galet bra skrivet! :)
2007-04-20

    bottle of pop
jag vet inte vad jag ska säga, men det här är nog det bästa du har skrivit, enligt mig. jag gillar den jättemycket, särskilt

\"Visst lämnas hon kvar i minnet.
Kanske är hon bara en skugga,
men hon gör avtryck.\"

så himla bra.
2007-04-19

    *~ EYES ~*
Det finns många tjejer/kvinnor och killar/män som är precis som din flicka i fönstret. Kanske behöver hon inte hoppa, bara klättra ned en bit till att börja med? Bra uppdelat och strukturerat. Fortsätt på det här formatet så blir det utmärkt.
2007-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Noyle