Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Armod klander och grillkorv...

 

 

Se här, sade gubben förklämt till sin fruga

i plånboken haver jag endast en tjuga

du slösar och slarvar med medlen vi har

så snart finnes icke ett korvöre kvar

du köper parfymer och dyra praliner

och trosor av silke och sliskiga viner

du köper dig smycken av dyraste slag

och springer hos frissan vareviga dag

 

Nä nu,svara frugan förtörnad sin make

vad är det du sitter och säger din krake

du ska bara tiga din baksluga fan

jag vet att du köper dig fröjder på stan

och sitter på krogen med billiga däkor

och frossar i öl och friterade räkor

så säg ingenting om de medel vi har

nej ge mig nu bara den slant som är kvar

 

Men sansa dig lite sa gubben till makan

och klia sig lite i skägget på hakan

du vet att du ljuger och kränker mig Siv

nu får det väl räcka med träta och kiv

jag har inga stålar att ödsla på däkor

och har ingen kosing att lägga på räkor

men nog kan jag bjuda min ettriga fru

på grillkorv i kiosken så skynda dig nu

 

Bs-07

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 1071 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-20 16:52



Bookmark and Share


  aol
ja se skål tamme fan så jäkla underhållande bodil där bakom nånstans fans sanningen
2007-11-13

  devilsangel
Underhållande och härligt som alltid :-)
2007-04-22

  "Silver" VIP
Ljuvliga ljuvliga rim

du köper parfymer och dyra praliner
och trosor av silke och sliskiga viner

- lyxiga rader som lyser fram lite extra, till och med över grillkorven i slutet *ler*
2007-04-22

  Thommy
Hahaha, fy f.n vad bra den var, skrattar mig tårögd.
2007-04-21

  Patrick K
Charmig ;)
2007-04-21

    ej medlem längre
Denna eviga ekonomiska diskussion...fjuttigt ju! *S*
Bra skrivet som vanligt vännen!:-)
2007-04-20

  Lilla My* VIP
*Skrattar gott*
Öppnar man öronen o ögonen så har man det här paret runt knuten...gnabbandes o tjabbandes om räkor o däkor o vem som gör av med mest pengar på vad o hur!! O i slutänden slutar det alltid med en liten korv;))
*Applåd Bodil**
2007-04-20

  Antropofagen
Åhhhh! Jäääklar, vad du kan Bodil!! Däkor var nytt för mig, men jag räknade med att han skulle schangnobelt erbjuda Inten-Siv en korv eller två till förtröstan...
Måste boka denna.
2007-04-20

  Nina V A
haha du är ju för skön, många härliga uttryck i denna och humor osar ur stavelserna. Sitter och flinar och blir så där Bodilvarm. Du är för skön och visasr en enorm bredd. Härlig personvärme Bodil!!!!
2007-04-20

  Anders P VIP
Vilar ett stänk av bondkomik över denna drapa. snygg rytm och rim. Däkor är ett uttryck jag inte hört förr, är det värmländska?
2007-04-20

    Maria Malm
Grillkorv i kiosken det går väl an, hoppas det smaka båd´hon och han. Kul berättat!
2007-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg