Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Aigue-Mortes = 'döda vatten', en stad i Provence, innanför murar på 12 till arton meters höjd. 1437 meter i omfång, från tidig medeltid, utskeppningshamn för alla korsfarare, utan hamn men med en kanal till havet)


Jag vet ett litet hotell

 

Inga skyltar
vid landsvägen

Ingen
'välkommen till' skylt
på någon dörr

Många fönster
men ingen som ser ut
genom dem
fast de är rena

nålfilt och mattor
för att dämpa ljud
som aldrig hörs

det enda som är
verkligt välkommet
är ditt Mastercard


Jag vet ett litet hotell
helt utan Wienerkapell

men det sjungar sparvar i fläkten
och bin surrar i en av många skorstenar
och råttorna kalasar på de osorterade soporna
och om klädstrecket hänger ute
finns inga gäster kvar

Det ligger många mil
från Aigue-Mortes (äägmort)
men är av samma slag

jag vet ett litet hotell
där ingen borde stanna till




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 1750 gånger
Publicerad 2007-04-23 08:57



Bookmark and Share


  Agnes
Lite Agatha Christie-känsla över den här idyllen, låter det som! Gillar \"ambivalensen\" i ditt sätt att skriva. Det hade lika gärna kunnat vara en idyllisk beskrivning, med små andningshål i texten som \'Jag vet ett litet hotell\'... men där spökkänslan tar överhand.
Snyggt knåpat.
2007-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer