Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lek med Gurra Frödings "En kärleksvisa"


En kärleksvisa till rörelse





Jag köpte min trötthet för pengar,
fast vila var gratis att få,
sjung vackert, om nygröna ängar,
sjung vackert om resor ändå.

Den dröm, som vi sett när vi blundat,
om upptäckter och äventyr,
för oss, som ur den drömmen vaknat,
är tröttheten aldrig för dyr.




Bunden vers (Annat versmått) av pladask
Läst 420 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-25 13:59



Bookmark and Share


  sompio
Jag har last din karleksvisa till rorelse flera ganger nu och last om Gustav Frodings karleksvisa och ar nu helt utmattad... Jag tror att det ar nagot bra. =) Din lek med Frodings dikt ar spannande och kreativ och jag gillar det skarpt. Jag tycker om att du tagit vara pa Frodings kansla och oversatt det till ditt eget sprak och samma men samtidigt en annan kansla. Sarskilt de tva forsta raderna om trotthet var fyndigt och traffsakert. Och det sista forstas, trottheten som aldrig var for dyr.
Dikten lockar forstas till att lasas hogt och du har fangat rytmen bra. Det ar bara pa ett stalle rytmen inte riktigt stammer overens med min stamma, \"om upptackter och aventyr\", dar pausen inte kommer dar jag hade velat ha den. I Frodings dikt kommer den efter drom, om jag inte missminner mig och i din efter upptackter, alltsa tva stavelser efter. Det hakar upp sig lite. Men orden ar lysande....
Tack for fin inspirerande lasning...
2007-04-28
  > Nästa text
< Föregående

pladask