Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grannar i granen

 

 

Vi har mött våra nya grannar

De sprang runt och lekte

i skogsdungen bredvid vårt hus

Mina barn blev så väldigt glada

i mötet med dessa små nya vänner

och de följde dem länge i leken

Så småningom blev de små lite trötta

och skuttade hem till sitt bo

som ligger i stora granen

mitt utanför vår dörr

Helt ofarligt var det inte

för björktrastarna anföll de små

och barnen blev oroliga och vaktade

till fåglarna givit sig av

Nu har vi mött våra nya grannar

som bor i granen utanför

de är grå med rödbruna svansar

och starka små klättrande tassar

Jag tror vi ska kalla dem

Piff och Puff




Fri vers av Jojo
Läst 255 gånger
Publicerad 2007-04-26 09:10



Bookmark and Share


  Marreb
Mysigt var ordet!
2007-04-26

  Rosmarin
vad mysigt! Vi har också såna grannar, i en stor ek i närheten...vi ser dom från köksbordet när dom springer runt runt och jag funderar på varför dom springer runt så där. Men trevligt är det att titta på.
2007-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo