Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

valborg / och vintern tinar till ett blött publikhav

havet hoppar
i takt med
vågorna i luften
som spelar sönder marken
vi alla står på

och vi faller, faller, faller

-

vi hade sålt drycker av glömska
till några ungar ur skuffen på en bil

det var den aftonen då
slagsmålsklubben delade popen i bitar,
spridde ut dem lite överallt
bland sönderslagna flisor av
nån rökande generation som
brände häxor, drack
Château de Garage
och svängde sina vaxade
över den svenske dansgolv
som aftonen till ära
tilläts sträcka sig
från smygehuk i söder
till treriksröset i norr.


hela landet gungade vingligt med
när SMK konstigt nog cover:ade:

\"every hot man is out takin\' a chance
it\'s not about love and romance
and now you\'re gonna get it

IT WAS BLOOD ON THE DANCEFLOOR
BLOOD ON THE DANCEFLOOR\"



det var den aftonen då
föräldrarna på stan
utgjordes av en ensam, trankil hebefil;
en grovhuggen kepsgubbe
med rakade ögonbryn,
konstigt nog nynnandes:

\"every hot man is out takin\' a chance
it\'s not about love and romance
And now you do regret it

IT WAS BLOOD ON THE DANCEFLOOR
BLOOD ON THE DANCEFLOOR\"



det var den aftonen då
norra västerbottens äldreomsorg
för en gångs skull
gjorde rätt i
att hålla pensionärerna
borta från gator och torg

det var den aftonen då
dagen grydde

för sent




Fri vers av pladask
Läst 597 gånger
Publicerad 2007-05-01 02:42



Bookmark and Share


  glittertindra
:) gillar... bra beskrivning på lekfullt ordbeskrivande...
2007-05-31

  hyena
jag vill helst inte tänka på det underliggande budskapet och det säkert mindre lyckliga som gömmer sig under svällande dansgolv av tillsammansglädje, desperation och överväldigande. ihålligheten av vad små saker kan ge en. som alkohol. som slagsmålsklubben.

hursomhelst, dina kakor är originella, jag vill helst försvinna bland dina ord och... stanna där!
tills budskapet i framtiden springer ikapp. men än så länge vill jag vara blind nog att inte förstå. tack för läsningen:)
2007-05-02
  > Nästa text
< Föregående

pladask