Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hur skräck kan förlama


Jag är min värsta kritiker och bödel.

Frusna ord som har satt sig i bröstkorgen, vill ut men är omöjliga att formeras till meningar.
Räds att öppna munnen.
kall skräck sitter vid min sida.

Sitter jag bara stilla så försvinner kanske allt
i ett underbart trollslag.




Fri vers av Anna Liljestrand
Läst 499 gånger
Publicerad 2005-03-05 16:27



Bookmark and Share


  David Liderfelt
tänk om det där oförklarliga bara kunde försvinna.. poff.

2005-03-06

  Dilsewat
jag håller inte ett dugg med Sam Albaniensson... Poesi är inte en vetenskap som innehåller matematiska formler eller grammatiska regler... Tjusningen med dikter är egentligen det strukturlösa, saknanden av röda trådar ger större mening än med röda trådar... En dikt är uttryckta känslor,... Den subjektiva upplevelsen av en läst dikt är det som gäller... att ens våga avfärda en dikt som uppkommit, uttryckts... är att ge sig på ingenting... Man kan inte döda former och känslor... man kan inte döda personligheter och tankar... men man kan försöka kväva dem... men då utan att lyckas som i din kritik Sam... Försök att ge lite konstruktiv kritik istället för att babbla om saker och ting som inte har med själva dikten och dess innehåll att göra... Beskriv... det är gratis att skriva ner känslor och upplevelser... ödmjukhet inför känslor, avsky, aggressioner, kärlek, leenden, hat är centralt i en reflektion gällande en dikt... varje bild som en dikt skapar, är en stimulering och varje bild är en förmedlad känsla, som inga kriterier, regler som styr och gäller kan avfärda...
2005-03-06

  stella
så här är det.Mycket bra beskrivet.Sen finns det ju dom som säger att själv är bästa dräng.Vi får sträva mot en kompromiss!Snygg text.
2005-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Anna Liljestrand
Anna Liljestrand