Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du badade i framkallningsvätska

Du badade i framkallningsvätska
vaskade efter konturer
gapade och skrek
syns jag nu?
om och om igen
syns jag nu?
tills omgivningen tröttnade blint

Du drack din vätska
i tveksamma barer
bland icke ljuskänsliga
med urringning ner till naveln
och mer smink än Paul Stanley
satt du och kisade
frivilligt överexponerad
och hinkade drinkar av borax och natriumhydroxid

Du letade efter någon
som skulle bekräfta
dina förskönande lögner
om dig själv
någon som var svag nog
att aldrig lämna dig
av egen kraft
som du kunde välja
att göra till vrak

Och det verkade gå så bra
tiden vaggade dig i falsk trygghet
ett långt tag
tills någon slutligen gav upp förställningen
och sa allt han hållit inne med

Igen




Fri vers av Död Mans Hand
Läst 313 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-02 22:29



Bookmark and Share


  Smultris
Detta fick mig att tänka på några olika dikter av öijer... jag älskar den mannen.

Sedan läste jag vidare och tänkte på Harry B james... sedan såg jag din bild och konstaterade att jag oxå har bilder på dig:)

Jag gillar den här texten, speciellt precis innan slutet... det biter sig fast i mig:

\"Du letade efter någon
Som skulle bekräfta
Dina förskönande lögner
Om dig själv
Någon som var svag nog
Att aldrig lämna dig
Av egen kraft
Som du kunde välja
Att göra till vrak\"

Däremot ogillar jag versalerna i varje ny rad, jag antar att du kopierat in texten ifrån word?

Det brukar bli så här då.
2007-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Död  Mans  Hand
Död Mans Hand