Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan jorden var rund









Innan tidernas begynnelse
innan jorden var rund
när ingenting fanns att se
och inget ljud hördes

Då formade Han dig
med kunskap och omsorg
- varje del unik
och räknade dina huvudhår...

Han gav dig ditt temperament
planerade varje dag av ditt liv
Han visste redan dina tankar
och allt du någonsin skulle tänka...

Han bestämde dig till Sin egen
till att leva i gemenskap med Honom
Han skrev ditt namn på Sina händer
kallade dig sin ögonsten.......

Han gjorde gåvor till dig
berg och bördiga dalar
Han gjorde havet djupt
spände ut Sin oändliga himmel....

Till din glädje skapade Han fåglar
för att se dig le gjorde Han blommor
för att visa dig Sin storhet
lade Han ut mäktiga vattenfall....

Han gav Sina änglar befallning
att vakta dig alla dina dagar
du är dyrbar i Hans ögon
och för evigt omsluten av Hans oändliga kärlek...






Fri vers av Michaela Dutius
Läst 340 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-06 19:46



Bookmark and Share


  A. Öst
Mycket vacker!
2007-05-10

  Alvglans
Mästerligt berör denna dikt!
Så vacker.
Man häpnar
när man ställs inför diktens faktum.
Bra skrivet.
Den upphöjer Gud.
2007-05-08

  DanSan
*************************

Så underbart fullkomligt skönt
poetat ja Guds ägar äro
outgrundliga men det fungerar
alltid att ropa hans namn och
vi blir hörda . . .
Och jesus första bud till lärj-
Jesus sade \"älska varandra så
som jag älskar er\" . . .
Kärlekens bud . . .

*BOKMÄRKE och APPLÅD*

*************************
2007-05-07

  AjBi
Åh, så vackert... och vilket underbart foto! :-)
2007-05-06

  Kent Love
oändligt vackert...
2007-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius