Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
100ordare på temat Vitsippor


Utklädd


Utklädd till norrman passerade han Markuskyrkans bestånd
av vita sippor en vintervår. Nu hägrade Hellasgårdens varma
choklad med vispgrädde och nygräddade kanelbullar framför
den öppna spisen.

Den nyinköpta skidutrustningen var den norske kompisens
idé; blå nickers och yllestrumpor mönstrade som lusekofta.
Hans ärvda skidor blev kasserade för nyinköp av lövtunna
löparskidor.

Nåväl, det var en solig dag och humöret var på topp;
men det knakade betänkligt ibland buskar och snår.

Aha! En älg!

Det hör till historien att älgen följde med ända hem och
lade sig för att vila under norrmannens balkong. Den åt
troligen upp de vita sipporna därstädes.





Prosa (Novell) av Fredrik P. VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-14 15:42



Bookmark and Share


  Cris
hehe.. :-) hm... blir lite förundrad, vitsippor och skidor var en ny blandning. Därpå en älg

Jag tycker historien är bra. Den ger lustiga bilder och tankar. Den är inte helt öppen. Utan man kan fundera över denna man ..varför klär han ut sig? mmm varmchoklad..är det en kall vårdag!? sipporna är uppe.. Älgen är hungrig..

Blir sugen på bullar nu :-)
2007-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP