Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frågor till en älskad mamma

Vad får dig att stå upp, älskade mamma?
Vad får dig att gå upp varje morgon,
när du redan vet vad som väntar?

Jag vet att du är trött, så trött,
men att du är vaken om natten
för jag hör dina steg då jag inte kan sova.

Vad får dig att leva vidare, älskade mamma?
Hur står du ut med pappas hårda ord,
hans vassa tungas olidligheter?

Jag vet att du älskar honom
men jag förstår bara inte hur du står ut
med hans ord alla hans egenheter.

Varför gör du inget åt dina problem, älskade mamma?
Vad får dig att orka stå rak i ryggen,
fast dina ögon talar om din litenhet?

Jag vet hur stressad du är
hur mycket som du måste göra,
men snälla lugna dig.

Varför fejkar du att allt är bra, älskade mamma?
Vad får dig att inte visa hur du känner,
varför du mår som du mår?

Svara mig, älskade mamma!




Fri vers av Gone
Läst 262 gånger
Publicerad 2007-05-14 20:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gone