Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inga spel och inga lekar

Den som är med i leken får leken tåla har jag hört att det heter.
Men oftast har inte leken några regler, inget facit.
Och om leken inte har några regler
hur ska man då veta om man leken kommer tåla.
Utan att riktigt vet vad man gett sig in på blir man
indragen i ett spel av svek och lögner.

Om man inte spelar med får man stå över ett kast.
Som en tärning blir den svage runt kastad.
Det gäller att inte förlora.
Utan att ta sig i mål med så mycket poäng som möjligt.
Poäng som i en människas ögon,
en människa som fortfarande har sitt förstånd kvar,
inte värda ett dugg.

Hela spelet får en bara att spy men ändå är det något som lockar.
Det är tydligt de.
Men om man inte lämnar spelplanen och rycker upp sig
har man inom kort fått \"game over\" och faller ner i en bottenlös brunn.
Medans man faller och faller hinner tankar och ånger rinna förbi.

Så spela inga spel, lek inga lekar.




Fri vers av Evelina
Läst 423 gånger
Publicerad 2005-03-10 01:38



Bookmark and Share


  BaraEnFlicka
Grym så är tyvärr livets gång
2005-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Evelina
Evelina

Mina favoriter
...om att droga...