Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varje morgon en födsel, varje kväll en begravning

Varje ny dag
på nytt och på nytt
rannsakan
upp med hakan
rena vita lakan

Varje ny dag
på nytt och på nytt
fortsätt hugga i stenen
rör på benen
hjärtat renar venen

Varje ny dag
på nytt och på nytt
trött kropp ömmar
följer vanans strömmar
lyder den undermedvetna överhetens tömmar

Varje ny dag
på nytt och på nytt
piskad av nya val
frihetens kval
barnaskri i döva örons sal

Varje ny dag
på nytt och på nytt
skuld och sorg
i självförebråelsens borg
skräck på möjligheternas torg

Varje ny dag
på nytt och på nytt
ny övning
ständigt hård prövning
liv utan bedövning




Fri vers av Död Mans Hand
Läst 255 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-16 23:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Död  Mans  Hand
Död Mans Hand