Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gigolo

Du bläddrar bland dina sovjetiska minnen
Läser igenom ett gammalt nyhetsbrev från mentorn
Vars tips gav dig dragningskraft och attraktion
På en färd mot ett heligt mål


Ikväll läser du dessa motbjudande souvenirer
Medan dåtidens spädbarn promenerar förbi
I raka led utanför din dörr

Och plötsligt ser du rakt in i dig själv
Det tar dig tillbaka
Det tar dig framåt
Närmare staden


Där stjärngossarna sjöng
Buttra och manodepressiva
Med sänkta huvuden


Där keruber och idoler dansade på skärmen
Där din utbrända frälsare låg
Med munkavle och full mundering
I distriktets mest sjabbiga hotell


Du flög mot väggen och vindrutan
Jag sade ingenting men hunsades av dina händer
Som fortsatte att skära in i mitt kött
Nagel för nagel


En död partikel i ögat
En korus av röster
Undan vilan och vågorna


Bland dammet och ohyran
Under den tomma sängen i ditt krypin
Som vände våra roterande ansikten
Bort från ljuset




Fri vers av Mattias Holmström
Läst 491 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-19 18:34



Bookmark and Share


  Sanchez VIP
intressant dikt, jag vet inte om jag förstår den rätt men jag anpassar den till mig själv och på det sättet är den lite pessimistisk eller åtminstone realistisk,
en dikt om idealens nederlag tänker jag mig här
2007-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström