Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
havet var allt för far där trivdes han bättre än med familjen nu är han gammal ensling john heter han


sjöman

Käre john i unga dar en glad sjöman du var,
som seglade runt kaphorn,havet visste dina frågor
av havet fick du svar,polstjärnan var ditt ljus din herde,
som visade kursen,

du står till rors,plötsligt någon viskar ditt namn,
du är fångad av en vind,nu hör du,den viskar
käre john,

natten jagar,smattrande segel,
vindarna rusar och vänder,
en smak av salt av rusande blod,
havet rullar tåg och virke gnisslar,

över vita gäss på vågors höga kam,
så lycklig du var en gång,hur du fyllde
dina lungor med djupa ande tag,
det var bara du ditt hav din himmel
och i ditt hjärta sjöng livets sång.




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 691 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-20 16:23



Bookmark and Share


  aol
Far dog 2018 96 år gammal i februari i Lycksele, det var 30 grader kallt, jag läste denna dikt vid hans bår,
2019-05-11

  Lollitta VIP
havet visste dina frågor
av havet fick du svar


____________________
vattnetshEmlighet tttt....
är underbarrrrrr!!!!!!!!!!
2015-09-07

  Lady Alassa
jag tycker mycket om din berättelse.
En hyllning till en far, som är helt underbar.
En förtätad livsresume. Här finns inga mellaslag.
en farochenskriver,som deskava stolta över.
2010-11-21

    Bodil Sandberg
Enslingen John...en havets frejdige sökare...en sjöman förd av bränningars dån...genom dis och dimmor..mot nya mål...ständigt mot nya mål - ja vilken fin visa...dikt..om något poeten bär ständigt inom!!!!
2007-08-06

  lodjuret/seglare VIP
många kommatecken blir det,
och något för nära kommer de texten
men annars var den fin tycker jag iallafall
2007-06-03
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol