Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina fingertoppar


Mina fingertoppar vill varsamt
stryka tåren från din kind
ge dig ord på vägen som styrker
minns bara det som vackert är

Ta med dig doften av gröna ängar
skratten i lunden från igår
vitsippebacken o smultrontuvorna
gräset som kittlade mellan tårna

Fåglarna på himlen vinkar dig
till avsked min vän
stjärnorna tänds i natt för din skull
mångubben lyser bara för dig
syrsan bjuder på en sista serenad

Kom snart igen...






Fri vers av sunnanvind
Läst 537 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-05-21 21:34



Bookmark and Share


  issac.a.m
Dina ord berör ...
Så doftande och färgrik dikt med en härlig längtan...
man hör viskningar och rop av dina fingrar..
Underbart...
2007-05-31

  Lasseman VIP
Åh! den här läser man med känsla!...så vacker är den att jag känner att det börjar att komma nått i ögonvrårna, och läpparna darrar..igen har du lyckats skriva så bedårande..
2007-05-22

  Rosen VIP
Så vackert skrivet om ett farväl, som oftast tar med sig en bit av en själv när hon, han går.
Du skriver vackert om något så sorgligt, men samtidigt ger de sista orden, Kom snart igen, hopp om ett nytt möte.
2007-05-22

    JJ VIP
Ett finstämt avsked och ett hopp om återseende, dikten känns kärleksfull och ödmjuk och strålar lägntan och beskydd. Fin dikt! Mvh. JJ.
2007-05-22

    nudel
En fin text som berör mycket,, om längtan!!
2007-05-22

    Maria Malm
Här finns mycket längtan..
2007-05-22

    wilja
funderar lite på vem den är skriven till.. även om det inte spelar så stor roll, för du frammanar bilder. som känns lite sorgliga, vemodiga men trösterika. särskilt andra stycket faller mig därför särskilt väl i smaken.. bra! (din vana trogen:))
2007-05-22

  Nadine
Vacker längtan,längtan efter någon, dina ord är otroligt rörande *bokmärker*
2007-05-21

  lodjuret/seglare VIP
bokmärker förstås

gillar texter som smeker,
ömmar o något tröstar
2007-05-21

  Jack_iX
Känner mej sorlig o ändå på något vis varm av dessa ord !

Vackert ...

Styckeindelningen o radbrytningarna ger dikten en tydlighet också !
2007-05-21

  devilsangel
detta är fint
Känns som det är ett avsked som var det rätta
Något som känns bra och lättande fast något försöker intala att det är fel känsla
2007-05-21

  nettizen
Håller med...detta var riktigt värmande läsning. Mycket fint!!!!
2007-05-21

  Lena K Nilsson VIP
Mycket vackert!
2007-05-21

  Henrik Nilsson
otroligt vacker dikt... man blir alldeles varm i kroppen! Kram
2007-05-21
  > Nästa text
< Föregående

sunnanvind