Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ensamheten är något helt okey när man själv valt det, men när man inte.....


Solo

 

Utrymme
Stort som skuggorna kring huset
när barnen flyttat ut

Vigselringen
när maken dött

Brudklänningen
efter skilsmässan

Skogen
efter en brand

 

Allt
för 
stort
är detta

Att inte mera
våga
kunna
orka se någon nära mej

2007-05-21




Fri vers av Lena Renman
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-22 16:39



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
Håller med kommentarerna.
En livssammanfattning...
Uppskattar framförallt den
språkliga enkelheten och
konkretionen.
2007-05-26

    BTS
Sorglig. Vemodig. Innerlig. Hög igenkänningsfaktor. Snyggt uppbyggd!
2007-05-22

  Christer Eriksson
dikt som känns, det gör lite ont och man funderar över tiden, hur korta alla dessa episoder är som sammanfattar ett liv.
första kärleken
första kärleken som tar slut
första egna lägenheten
första barnet
första barnets första dag i skolan
och så vidare..
jag tycker om hela dikten men vill understryka inledningen som ligger ytterligare en nivå upp..
\"Utrymme
Stort som skuggorna kring huset
när barnen flyttat ut\"
.. vemodsfaktor 3000, mycket bra..
2007-05-22

  Nina V A
\"Att inte våga orka se någon nära\", din text beskriver sannerligen en ensamhet i väl valda ord, ett utrymme som ter sig milvida, en ring som skiner extra starkt, en brudklänning som skriker buren lycka och en skog som hyste liv som försvann.
Allt kan tycks för stort men livet anpassar sig, förr eller senare, eller är jag bara av den erfarenheten och snackar en massa skit :)
Gillar din text!
2007-05-22

  devilsangel
så småningom orkar du ...det tror jag...En dag blir du redo

Gripande och stark text...
2007-05-22

    ej medlem längre
Underbart fint skrivet om att vara själv!
Vettu...efter ett tag så har man så kul att det inte ryms en annan i ens vidlyftiga liv...*S*
Applåd!
2007-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman