Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten har jag faktiskt tagit från min mamma! Hon skrev den här när hon var ung! Vet inte riktigt när men det var några år sedan i alla fall. Jag tycker den är otroligt vacker men sorglig!


Fredagkväll!

Det är fredagkväll igen
och jag vet vad det innebär
du ska ut å supa igen
och det slutar med att någon
hem dej bär

Om du överhuvudtaget kommer hem
det vet jag inte än
du ringer kanske på
som vanligt kl. 5
du säger: tjenare tjejen! nu är jag hemma igen

Hur många nätter har inte jag gått runt i parkerna och letat dej?
och där sitter du med ditt suparlag och struntar fullkomligt i mej

Sen när du blivit nykter, är du åter min goa vän
du kramar mej och säger så vackra ord.
men på fredag är det samma helvete igen
då begravs allt i svartaste jord.

Ja, det är längsen detta hände
nu lever du inte mer
men jag minns än hur jag kände varje fredagkväll
som skulle följas av fler

sista gången jag såg dej
låg du gråtande i en ambulans
du låg i min famn och höll om mej
du bad med darrande läppar om en sista chans

Dagen efter dog du
du överlevde inte alla sparkar och slag du fått
och jag hoppas att där du är nu
mår du bra och har det gott.




Fri vers av Mattias Arvidsson
Läst 363 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-22 19:36



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Håller med. Jättevacker. Och sorglig. Den skrev hon bra din mamma. Hälsa och tacka!
2007-05-22

  Moondance
Fy vad den är sorlig, fick nästan en tår på slutet av dikten!
Jag håller med dig, den är väldigt vacker men otroligt sorglig!
2007-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Arvidsson
Mattias Arvidsson