Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför ska man vara allvarlig, livet blir lättare om man är glad och inte ser så seriöst på saker och ting. Det är ju så barn gör och vad jag vet ser man dom oftare le än vuxna.


godtrogen och naiv i denna värld


Sentimental, kalla mig det
Jag är bara godtrogen och naiv
Jag ser på världen som ett paradis
Så blåögd som jag är
Jag saknar det som varit
Jag sörjer inte det som kommer

Barnslig, med glädjen i behåll
Hur kan jag bete mig så
I ett övergivet land
Där ingen annan vågar leva
Jag sörjer inte det som varit
Jag saknar bara det som kommer

Hur kan jag nedlåta mig att sjunga
Att överrösta den sista lilla sångfågeln
Hur kan jag dansa över ängen
När inget gräs finns kvar
Jag vill bara leva
Så blåögd som jag är
Jag beter mig som ett barn
Allt blir så mycket lättare då
Jag saknar det som varit
Jag sörjer ingenting




Fri vers av Maddicken
Läst 226 gånger
Publicerad 2007-05-23 09:46



Bookmark and Share


    eva m h
Barnasinnet har du i behåll! Ta väl hand om det! Härligt!
2007-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Maddicken
Maddicken