Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fritt ur fantasin


Tjyvansiktet

I skymningsljuset rusar alla förbi utan att ens se åt mitt håll
jag står alldeles stilla och flämtar av ansträngning efter
att ha sprungit efter tjuven som snodde min handväska
där både telefonen och kontantkortet låg fast han
kom inte så långt eftersom jag när jag hunnit
ifatt honom slet tag i hans jacka
upptäckte att jag gjort en stor
reva i jackan som han
tydligen värdesatte
mer än min telefon
och kontantkort
eftersom han
släppte mina
grejer och
började
gråta
som
ett
barn
över
jackan.

Den...
fick...
jag ...
av...
min...
pappa, sa han snyftande.

Som tur var hade jag med mig mitt överlevnadskit i väskan.
Sydde ihop jackan.
Torkade snoret och tårarna i tjyvansiktet.

Efter en kram fick han gå.




Övriga genrer av Carol Baylis
Läst 366 gånger
Publicerad 2007-05-23 14:53



Bookmark and Share


  Jer
Stor generositet visar du i sanningens ögonblick. Mer än vad man kan säga om nya vän. ;^/

Och en fin form du fick till den till.
2007-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Carol Baylis
Carol Baylis